Yhteystiedot

Lähetä postia Annelle

E-mail: anne.vihela@gmail.com

Laulunopetus 

Opetan rytmimusiikin laulamista Seinäjoen alueella ja tarvittaessa kauempanakin. Opiskelijoina on vasta-alkajia, ammattilaisia, lapsia, nuoria, aikuisia ja ikäihmisiä. Uutta oppii kaikenikäiset!

Rytmimusiikin laulamisen estetiikka on erilainen kuin esimerkiksi klassisessa laulussa. Rytmimusiikilla tarkoitetaan esimerkiksi pop, rock, blues, jazz, soul, heavy, folk, country, iskelmä  tyylilajeja. Miten löydän oman persoonallisen ääneni, jolla haluan ilmaista itseäni? Miten saada omaan lauluääneen erilaisia saundeja- ja muodostaa niitä ääntä vahingoittamatta? 

Laulutunneilla tutustutaan tyypillisiin rytmimusiikin laulusaundeihin, opetellaan hengitystekniikkaa erilaisilla harjoituksilla, treenataan improvisointia ja fraseerausta ja lauletaan eri tyylisiä biisejä. 

Opetukseni tavoitteet ovat aina opiskelijalähtöistä, jokainen oppii laulamaan ja etenee omalta tasoltaan. Jokainen ääni ja saundi on yhtä "arvokas". Opiskelija oppii itse arvioimaan sitä miltä haluaa kuulostaa ja miten ääni tuotetaan kehoa kunnioittaen oikein.

Laulaminen on kaikkien ilo ja oikeus!  Ihmisen ääni on henkilökohtainen, se ilmentää persoonaamme ja suhtaudumme siihen tunteillamme. Monella äänenkäyttöön liittyy pelkoja, epävarmuutta, jopa häpeää. Toisaalta laulu tekee arjesta juhlan, yhteislaulut yhdistävät - ja kun olemme vapautuneita, usein alamme hyräilemään tai laulamaan. Äänemme voi olla herkkä, vahva, samettinen, raaka, kuulas, karhea, taipuisa.. ja kaikille äänille on tarkoituksensa. Äänellämme kerromme tarinoita ja jaamme tunteita. 

Kysy laulutunteja sähköpostitse:

anne.vihela@gmail.com

tai puhelimitse:

040 708 4268

 

 

radio.jpg