Share |

Blogikuulumisia

syyskuu -21

Valmistuin elokuussa Valmentamon koulutuksesta ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi, huippufiilis! Syksy on kulunut tiiviisti opetuksissa Etelä-Pohjanmaan Opistolla ja joitakin keikkoja ollaan myös soiteltu. Mielestäni syksyssä on ihaninta arki, kuulaat aamut ja tunnelmalliset illat sekä kauniit värit! Syksy on opetusmaailmassa aina toinen "uusi vuosi" sillä lukuvuoden käynnistyessä, ollaan aina uusien alkujen äärellä.

Valmentajan tutkinnosta innostuneena lähdin kesällä luomaan verkkovalmennusta, jonka ytimenä on minulle tuttu laulunopetus. Pian aloitimme yhteistyön Suomen laajimman ja monipuolisimman hyvinvointi- ja lifestylevalmennuksia tarjoavan SykeTriben kanssa, jonka konseptiin kuuluu liikuntavalmennusten lisäksi Syke Lifestyle ja Hobbies- valmennuksia jossa tarjolla on jo esim. tanssia ja esiintymisvalmennusta.

Nyt yhteistyömme tuloksena on syntynyt lauluvalmennus: Opi laulamaan! Löydä oma laulusoundisi by Anne Vihelä, joka on pian valmis julkaistavaksi. Olen tästä tosi innoissani ja kerron pian lisää kampanjasta joka julkaistaan ensi viikolla. 

Lauluvalmennus on 7 viikon mittainen verkkovalmennusmatka jonka päätavoite: Oppia laulamisen perusteet, oppia monipuolisesti laulutekniikkaa ja kehittää itseluottamustasi esiintyjänä!

Seuraa siis SykeTriben Instagram-tiliä: sekä ja Tykkää Syke Triben Facebook-sivustoa: 

ja käy tilaamassa Syke Triben uutiskirje niin olet mukana menossa <3

t. Anne

 

syke-general03_treenaajaominaisuudet_kopio.0022.jpeg

Blogikuulumisia

toukokuu -21

Hei sinä siellä,

Kirjoittelen tänne blogiin ajatuksiani opettamisesta, ratkaisukeskeisestä valmentamisesta, laulamisesta ja elämän -pääosin arkisista- seikkailuista naisena ja äitinä. 

Jos kiinnostelee niin voit seurata Instagramissa tilejäni:

@annevihela ja annevihela_coaching 

Iloa kevääseen!

AnneVanhat blogikirjoitukset

toukokuu -13

Hei kaikki ja ihanaa kesän alkua,

Tässä kohti toukokuuta korvissa soi toiveikkaasti Suvivirren sävelet ja viikon kuluttua sitäkin melodiaa päästään laulamaan koulullamme Etelä-Pohjanmaan opistolla. Pikku hiljaa siitä sitten lompsitaan lomille ja nauttimaan toivottavasti pitkistä, aurinkoisista kesäpäivistä. 

Viime vuoden puolella aloitimme harjoitukset ohjaaja Tuomas Parkkisen johdolla Turun kaupunginteatterin suurmusikaalista Jekyll&Hyde ja tämän kevään osalta viimeiset esitykset esitettiin viikko sitten lauantaina. Näytökset jatkuvat syksyllä ja silloin on siis ainakin mahdollista nähdä tuo musiikkiteatterin kauhuklassikko. Pääosissa taituroivat Riku Nieminen, Jennie Storbacka ja Anna Victoria Ericsson ja meillä on huippu ensemble! Kannattaa varata liput ajoissa! Jännää miten aika kuluu. Reilut kymmenen vuotta sitten esiinnyn samassa Jekyll & Hyde- musikaalissa Vaasassa, ohjaajana oli tuolloin Timo Tapio, pääosassa huima Sami Wikman ja minä esitin naispääosaa. Näytelmä oli dramatisoitu eri tavoin kuin tämä broadway- versio ja tuolloin Jekyllin huomiosta ihmiskokeet vastaparinaan taisteli roolihenkilö Paula. Kivoja muistoja tuoltakin ajalta, joskus mieleen palaa tuttuja melodioita jo päättyneistä musikaaleista. Musikaalimusiikki on ainutlaatuista. Itse en kuuntele sitä vapaa-ajallani paitsi katsellessani esityksiä, mutta teatterin lavalla ne heräävät orkesterin myötä upeasti eloon. 

Toukokuussa pidimme entisellä Dance of the Vampires- jengillä, musiikkiteatteriyhdistys Eclipsis ry:n tuottamana kaksi hienosti onnistunutta musikaalikonserttia. "Kun kaikki pimenee"- eurooppalainen musikaalipurée esitettiin Tampereella Pinja- salissa, sekä Seinäjoella Sorsanpesän salissa. Saimme vieraaksi Unkarin Dance of the Vampires- musikaalin kreivin Géza Egyházi ja pianossa taituroi Jukka Nykänen. 


Kesä tuo mukanaan muutamia keikkoja, lepoa, matkustelua, toivottavasti kivoja eväsretkiä vaikka vaan omalle takapihalle. 

Aurinkoa ja hyvää mieltä,

t.Anne

img_0923.jpg

kuva / Jekyll & Hyde musikaalista

heinäkuu -12

Aurinkoista kesää kaikille <3 --3--="">

img_4324.jpg

Terkkuja Barcelonasta!

Anne

 

tammikuu -12

Hei Kaikki! Onnellista Uutta Vuotta 2012! Happy New Year Folks! 

Tein pienen inventaarion viime vuoden esiintymisiäni ja sain varovaiseksi arvioksi 130 teatteriesitystä ja parikymmentä keikkaa siihen päälle - laulettu siis on ja hommia paiskittu - vaan hurjan hyvällä mielellä! Herttin Tähäre - revyy sai viimeisen esityksensä uuden vuoden aaattona ja musikaalilemmikkimme Dance of the Vampires jatkaa verevää kauttaan maaliskuun loppupuolelle saakka. Varatkaahan lippunne jos meinaatte nähdä tuon aikamoisen fani-ilmiönkin ympärilleen saaneen teoksen.!

On mahtavaa saada olla mukana rock-henkisessä showssa upean ja ammattitaitoisen porukan kanssa. Arvatkaa mitä, musikaalin finaalinumeron viimeiset sekunnit: on hieno fiilis pidättää muutama sekunti hengitystä ennen kuin valotehosteet jysähtävät silmiin- ja vihdoin kolmikymmenpäinen ensemblemme sähähtää lopulliset henkoset vampyyrihampaat valmiina puremaan. Katsomosta aistii mielettömän energian joka purkautuu taputuksiin - ja yhteishenki on paitsi esiintyjien, myös katsojien kanssa suorastaan huimaava. Tällaista proggista tuskin hetkeen tulee vastaan, toivottavasti kuitenkin vielä monia yhtä karvojanostattavia kokemuksia on paljon tulossa!

Nyt Seinäjoen kaupunginteatterin Alvar-saliin valmistuu 28.1. Ingmar Bergmanin rakastettu perhedraama Fanny & Alexander jossa olen myös mukana. Pääosissa nähdään oman väen lisäksi upea Ritva Oksanen. 

Omat musakuulumiset ovat myös edistyneet välietappiin, niistä lisää pian :) 

Voikaa hyvin! <3 p="">

Anne


toukokuu -11

"Live from Arskan Abbey Road :)" eli eräänä kevätiltana soiteltua.. 
-Poco / Please wait for me

Please Wait For Me

Katso video klikkaamalla linkistä

Ihanaa kesää kaikille <3 p="">

Anne

 

img_2916.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

huhtikuu -11

Annen ja Sami Silénin kappale "Ikuinen Tango" on valittu Seinäjoen Tangomarkkinoiden Sävellys ja sanoituskilpailun 12 parhaimman joukkoon. Tänä vuonna jo 25. kertaa järjestettyyn kilpailuun lähetettiin yhteensä 139 tangosävelmää,  joista kaksi parasta palkitaan heinäkuussa Tangomarkkinoilla.

Huikean kiva fiilinki :)

-Anne

 

helmikuu -11

Heippa,

Seuraa paljastus: sieluni kieliä soittaa baritonikitaran ja mustavalkoisten koskettimien lisäksi myös astianpesukone, jonka rauhoittava hurina laulaa: kaikki on hyvin, ota rennosti. Pitkästä aikaa sunnuntai tuntuu mukavalta vapaapäivältä, vähän siivousta, jauhojen levittelyä pitkin keittiötä, uudestaan siivousta, yllätysvieraita ja telkkarin töllöttelyä. Haaveilua talvilomasta ja voimien keräilyä.

Viikko sitten saimme teatterilla ensi-iltaan Mikko Koivusalon kirjoittaman ja Dick Holmströmin ohjaaman pohjalaisRevyyn "Herttin tähäre"- joka naurattaa ja ehkä vähän kauhistuttaakin - ainakin ravistelee teatteriyleisöä koko kevään ja syksylläkin vielä. Hyvät ovat fiilikset- tässä linkit arvioihin myös:

"Herttin tähäre- revyy tökkii ja ravistelee" -Pohjalainen

"Pää ei painu muiren nähäre" - Ilkka-lehti

Myöhemmin tänä keväänä alkaa harjoituskausi kulttimusikaalista Tanz der Vampires- Dance of the Vampire, joten kulmahampaita on syytä alkaa kasvattamaan jo hyvää vauhtia. Musikaalin ensi-ilta on 10.9. ja tyyliltään tuo vampyyrien tanssi on synkänpuhuvaa, melodista goottirockia jossa on vaikutteita myös jazzista ja gregoriaanisesta kirkkomusiikista. 

Dance of the Vampires

Aurinkoa! 

Anne

 

joulukuu -10

Rauhallista ja valkeaa joulua <3 i="">

Huomenissa lauletaan vieä viimeiset keikat tämän vuoden puolella ja sitten alkaa joulun vietto. Odotan ainakin näkeväni kotioloissa ihania pikkutonttuja hiipat vinossa heiluen, ulkoilua ja jouluruuista äidin ihanien settien lisäksi erityisesti kalajokisen kalajalostamon über herkullista "lohimössöä"! Hetken hengähdys myös passaa mainiosti, toivottavasti sellainen hetki löytyy jokaiselle tähän vuoden pimeimpään aikaan.

Syksy on mennyt taas viuhaa vauhtia opetustöissä ja keikkailen. Loppusyksystä sain myös vierailukiinnityksen Seinäjoen kaupunginteatteriin- ja tammikuusta lähtien päivät toden teolla täyttyvät vuoden ensimmäisen ensi-illan "Herttin tähären"  -revyyn harjoituksista. Luvassa on siis musiikin, tanssin ja hassuttelun iloista revyyttelyä jossa ajankohtaisia uutis ym. aiheita ja aikamme ilmiöitä nostetaan sketsien riepoteltavaksi. 

Ensi-iltaa pukkaa 5.2.2011 joten katsopas soppeli aika kalenterista ja singahda Seinäjoen kaupunginteatterin Alvar-saliin! Lämpimästi tervetuloa :)

Kaikkea hyvää ja lämmintä mieltä,

terveisin Anne

 

 

img_2281.jpg

 

 

 

 

huhtikuu 10

Tässä ja nyt

Hei, Vuoteen mahtuu yhtä sun toista sattumaa, tarinaa, kohtaamista, naurua, ystäviä, ikävää, syyllisyyttä, iloa, surua ja kummallisuutta. Peruskomppia ja lattarirytmejä. Kryptistä sananhelinää ja tiukkaa tiedoksiantoa. Kannustusta ja oivalluksia. Pettymyksiä ja mahtavia kokemuksia.

Joku ilta tässä kuluvana vuonna istahdin intensiivisen päivän päätteeksi soffalle  - toisessa kädessä leipäpino, toisessa teekuppi - tuli mieleen sanonta: "Life is what happens to you while you're busy making other plans". Mitäs tämä sitten tarkoittaa? sitä ainakin että välillä on hyvä miettiä mihin tuntinsa, päivänsä, vuotensa käyttää. Suunnittelu on tärkeää, muistelu ja muistaminen ehtona sille että voi ottaa opikseen - mutta miksi läsnäolo on aikamuodoista vaikeinta? Miksi ajastaa aivonsa aina seuraavaan paikkaan, kun pitäisi olla nyt ja tässä, vaikka sohvalla katsoen Jools Holland ShowtaJoskus tulee ikävä omaa itseään, ja silloin tuntuu kuin olisi kadoksissa nimenomaan läsnäolemisestaan. 

Ja joskus tuntuu että on matkalla oikeaan suuntaan, kun muistaa että kerrallaan ei tarvitse tehdä kuin yhtä asiaa; jos silitän- silitän sitten hartaasti ja huolella, jos kuuntelen- en keskity siihen mitä itse sanon seuraavaksi, jos teen lauluntekstiä- sukellan omaan kammioon jossa aikamuodot menevät iloisesti sekaisin, jos yritän opettaa jotain asiaa toiselle- mietin tapoja jolla toisen on ne helpointa omaksua ja onnistua. Ja jos laulan- nautin siitä että saan olla juuri siinä hetkessä kaikkien muiden kanssa. Ihmisellä on vain tämä hetki, ei pätkääkään enempää kerrallansa. Kesä tulee - mutta nyt on kevät :)

Anne

 

heinäkuu 09

Marssia ja bikiniä?

Moi, tästä illasta lähtien Seinäjoella huhuillaan taas muutama vuorokausi hiljaa yössä (not) kun yksi kesän suurimmista festivaaleista, Tangomarkkinat alkaa. Allekirjoittanut laulaa myös viikonloppuna Tango Update -kokoonpanossa jossa olemme sovittaneet kitaristimme liidaamana rock- ja pop-klassikkobiisejä alkuperäiselle tango-orkesterille. 

Klassikkobiisien sovituksissa häivytetään genrerajoja johonkin perinteisen tangopoljennon ja tango nuevon eli "taidetangon" väliin - ja mausteena käytetään rytmimusiikin laajaa skaalaa; bossanovaa, etnosävyjä, kantria. Ensembleen kuuluu laulun lisäksi akustinen kitara, rummut/lyömäsoittimet, viulu, harmonikka ja basso. Kaikki biisit eivät siis ole tangoa, mutta sen tunnelmaa haetaan rytmityksillä, dynamiikalla ja tarinoilla. Biisilistaan lukeutuu kappaleita kuten Pandora's Box,  Don't Let Me Be Misunderstood, Wishing Well, sekä yksi tuleva klassikko You Know My Name, joka lainataan Bond-elokuva Casino Royalin tunnuslaulusta.

Suomalainen tango tyylilajina on oma lajinsa, jossa tyypillistä on rytmin muuntuminen kertosäkeessä rumbamaiseksi beguineksi (eli nurmooksi pikini) vaihteluna säkeistöjen "marssimaiselle" rytmitykselle. Orkesterit tietysti sovittavat kappaleet enemmän tai vähemmän stereotyyppisesti tätä kaavaa mukaillen. Tango Update lähestyy tätä hienoa musiikkia omalta suunnaltaan - tervetuloa kuuntelemaan, tanssimaan ja juhlimaan Suomen ihanaa kesää!

Tango Update Tangomarkkinoiden TangoStyle-lavalla:

perjantaina 10.7. klo 22.15 - 23.15

lauantaina  11.7. klo 00.00 - 01.00

Anne juttelee aamutuimaan myös Ylen aamu tv:ssä perjantaina 10.7. klo 8 maissa- stay tuned!

www.tangomarkkinat.fi

ps. Tango Updatea voit kuunnella Musiikki-sivustolla.

 

huhtikuu 09

Terve!

Telkkarista tulee jääkiekkoa - ja mun pitää siksi aikaa keksiä kaikenlaista tekemistä, koska jos satun vilkaiseenkaan aparaattia, niin Suomi häviää. Tämmönen kovan onnen karma on mulle langennut. En siis riskeeraa suomalaisten positiivisia tunteenpurkauksia, vaan askartelen vaikka näitä sivuja. Kohta se on vappu-valpuri - ja monenmoista kevätpuuhaa piisaa sen ympärillä. Seinäjoen kaupunginteatterin musikaalinäytökset alkavat vedellä kevään viimeisiä esityksiä. Titanic uppos viimeisen kerran maaliskuun puolella - ja toukokuussa pistetään Tivolilapset-musikaali pakettiin. Musiikkiteatteri Palatsissa Tampereella rokkailen vielä "Kingiksen" eli herr Elvis Presleyn kanssa, tulkaapa joutessanne kuuntelemaan! - Palatsi on upeasti kunnostettu, alunperin 1920-luvulla elokuvateatterina toiminut ravintolateatteri. 

Terviiset myös Ameriikan live-musiikin keskuksesta Austinista, Texasista. Pääsiäinen meni etsiessä Stevie Ray Vaughanin haamua - ja siellähän se patsasteli ihan muina miehinä. Country-rock soi päässä siihen malliin että ehkä niistä tiivistyy parit laulutkin tässä kevään mittaan.

Kuluneen vuoden olen opettanut seinäjokisessa Rytmi-Instituutissa 5-10-vuotiaita rytmimusiikin muskarilaisia, sekä pitänyt joitakin laulutunteja. Kovasti niissä oppii itsekin kun samalla prosessoi että mitenhän nämä asiat tulisi selvittää ymmärrettävästi. Aika on välillä kortilla, kun sitä pitäis riittää myös omiin opintoihin.. mutta mukavaa on ollut - ja opiskelut maistuu myös.

Syksyllä alkaa sitten uudet kujeet rytmimusiikin opintolinjan koordinoimisessa Etelä-Pohjanmaan opistolla Ilmajoella - sitä ennen keikkaillaan vielä kesä ahkerasti. Ja mahtavaa - elokuussa pääsen Complete Vocal Technique - lauluopetuksen intensiivileirille, jee! Leiriviikkoa ei yhtään varjosta se, että samalla viikolla isolle kirkolle lennähtää popin kuningatar, jonka konserttiin onnistuin samaan pari lippua.

Voimia, värejä, vissyä! ja vautsi vau, me lennetään!

Anne

 

joulukuu 08

Iloista ja laiskanpulskeaa joulunaikaa kaikille - 

Voi ihanuutta kun saa sytyttää kynttilät ja tepastella hangessa sekä veisata joululauluja. Tässä pari taidokasta tulkintaa, toinen jouluisesta elokuvasta Love Actually - jossa joulun taikaa ja taitoa on haettu enempi sanojen fraseerauksessa ;)

Oh Holy Night

Christmas is all around

Rauhaisaa joulua ja kaikkea hyvää ensi vuodelle!

Anne

 

syyskuu 08

Howdy,

Tässä linkki Myspace-sivuille, joihin toivottavasti laitan lisää lauluja joskus :)

t.anne

 

elokuu 08

Tervehdys,

Lomat on lompsittu ja saapuu syys! Kesä on mennyt lomailun ja elostelun lisäksi erimoisilla keikkapaikoilla, lämmin kiitos kaikille teille jotka tulitte tai jäitte kuuntelemaan! Erityisen mukava olo jäi tietenkin kotikonnuilla soitetuista keikoista, kumarrus ja halaukset vielä erikseen siis sinne. Kaikista muistakin illoista jäi tyytyväinen ja iloinen mieli. Vaikka keikan päälle adrenaliinin laskiessa väsy alkaa tuntumaan, on jäänyt sellainen olo että tänne ei tultu turhaan ja että tällä työllä on merkitystä. Tässä hommassa aina välillä on oma usko koetuksella, että kelpaanko ja olenko nyt sellainen "kuin pitäisi". Soittohomma on ryhmätyötä jos jotakin ja jokaisella on oma tärkeä paikkansa ja tehtävänsä. Silti tuntuu että solistilla on keskipisteenä heilumisen riemun lisäksi vastuu siitä että homma loppuviimein toimii halutulla tavalla. Ne hetket kun kaikki kuulevat ja kuuntelevat toisiaan, uskalletaan heittäytyä ja luottaa omaan tekemiseen ovat kokonaisia ja täynnä yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Kiitos omalle bändille ja kaikille kenen kanssa olen saanut tehdä hommia!

Syksy jatkuu opintojen parissa, sekä pienissä mutta mieluisissa laulu- ja tanssirooleissa Seinäjoen kaupunginteatterin musikaaleissa Titanic ja Tivolilapset. Tervetuloa tunnelmoimaan ja nauttimaan hienosta musiikista ja tarinoista teatterin penkkien pehmeään syleilyyn!

http://www.seinajoenkaupunginteatteri.fi/

Tuikkuja ikkunoihin toivoo Anne

 

huhtikuu 08 


Hiuli hei!

Säveltäjä, jazz-pianisti Sid Hille tuo sävellyksensä "Lumia Suite" kantaesityksen Kokkolaan ja Ylivieskaan - yhteistyössä Keski-Pohjanmaan AMK:n opiskelijoista koostuvan Konservatorion Big Bandin (OJO), Kamariorkesteri Praxiksen ja kansanmusiikin opiskelijoiden kanssa toteutetaan ennenkuulematon fuusio "etno-mausteisesta jazz-sinfoniasta". Ison orkesterin lisäksi teoksessa laulaa kuoro ja minua pyydettiin laulamaan solistisen laulun osuudet - jännää ja kivaa! Tervetuloa kuuntelemaan:

29.4. ylivieska, Akustiikka, Ostrobothnian Big Band (OJO) & Praxis (Kamariorkesteri) Plays Music of Sid Hille, kantaesitys "Lumia Suite", solistina Jonna Pirttijoki (bandoneon) klo 19

30.4. kokkola, K-P:n Konservatorio, OJO & Praxis Plays Music of Sid Hille,  "Lumia Suite"  klo 19

http://www.sidhille.com/

Aurinkoa ja linnunlaulua,

Anne

 

maaliskuu 08

Heippa,

Ei mulla oikeastaan mitään ihmeempiä uutisia ole mutta ajattelinpa kirjoittaa vähän kuulumisia, jos joku eksyy näille sivuille joskus. Kevätaurinko sihtaa silmään,  maantie pöllyää ja autolla ajellessa laulattaa - aivan hienoa! Viime lauantaina keikkailtiin naisvoimin Vaasan Doo-bop Clubilla Vaasan ensi- ja turvakodin hyväksi ja kiva on odotella myös tulevia kevään keikkoja. 

Äsken kävi pitkäpartainen perunakauppias ovella kauppaamassa uutta lajiketta ja nyt on tilauksessa viidentoistakilon pussi ennennäkemättömiä pyöryköitä- voi varmaan uusista perunoista ennustaa että kohta saadaan grillikausi avattua, jee! Tässä kohti on pakko siteerata erästäkin plassilaista (kotikaupunkini kylänosa) aforistia:

"tärkeintä on lähteminen, jäiden lähteminen"

Kohti ja päin,

Anne

 

elokuu 07

Mikä ihmeen Viljavees? 

Kalajokisen kevyen musiikin sävellyskilpailun voittajaksi valittiin Annen & Co tekemä biisi "Viljavees".

Laulu kertoo tarinan kahdesta rakastavaisesta- kun he tapaavat, rakastuvat ja lupautuvat toisilleen. Kappale esitettiin auringon paisteessa kalajokiselle yleisölle Kajari- festivaaleilla elokuun alussa.

 

Lue haastattelu täältä


Kuuntele Viljavees täältä

 
Säv. Anne Vihelä, Sami Silén

San. Anne Vihelä, Meri-Tuulia Hännikäinen 

Sov. Anne Vihelä, Sami Silén, Tomi Lähdesmäki
 


heinäkuu 07

 

Kuuletko sä sen?

 
Pohjanmaan radio tilasi Annen triolta kesäbiisin! Eikun tuumasta toimeen ja heinäkuun helteessä radion aalloilla keikkui soulahtava popbiitti "Kesän ääni"

 

Kuuntele Kesän ääni täältä


Säv. & San. Anne Vihelä

Sov. Sami Silén, Tomi Lähdesmäki, Anne Vihelä